Fidanlık Yeşertmek

Fidanlık Yeşertmek: Fidanlıkta yeşillikleri yetiştirmek istiyorsanız, doğru fidan seçimi ve bakımı oldukça önemlidir. İşte fidanlık yeşertmek için bazı temel adımlar.

  1. Fidan Seçimi: İklim ve toprak koşullarına uygun fidanları seçmek önemlidir. İhtiyacınıza ve yetiştirmek istediğiniz bitkiye göre doğru fidanı seçmelisiniz.
  2. Toprak Hazırlığı: Fidanların sağlıklı büyümesi için uygun bir toprak hazırlığı yapılmalıdır. Toprağın drenajı iyi olmalı ve besin maddeleri yeterli olmalıdır.
  3. Dikim: Fidanları dikmeden önce uygun bir dikim zamanı seçmeli ve fidanları doğru şekilde dikmelisiniz. Dikim derinliği ve aralığı önemlidir.
  4. Sulama: Fidanlarınızın düzenli ve yeterli miktarda sulanması gerekmektedir. Ancak aşırı sulamaktan kaçınmalısınız.
  5. Gübreleme: Fidanların büyümesini desteklemek için düzenli aralıklarla gübreleme yapılmalıdır. Bitkinin ihtiyaçlarına göre uygun gübre seçilmelidir.
  6. Bakım: Fidanların düzenli olarak budanması, zararlı organizmaların kontrol edilmesi ve genel bakımının yapılması önemlidir.
Fidanlıkta yeşillikleri başarılı bir şekilde yetiştirmek için bu adımları takip edebilir ve bitkilerinizin sağlıklı gelişimini sağlayabilirsiniz.

Kısa sürede fidanlık oluşumu için;

Uzun süre yanına bile uğramadığınız arsanız orman görünümüne mi kavuşmuş hiç önemli değil. Kısa sürede çeşit çeşit meyvelerden oluşan bir fidanlık yapabilirsiniz. Önemli olan bazı detayları iyi öğrenmek ve uygulamaya dökmek. Ehil firmaların yüksek maliyet alarak gerçekleştirdiği bahçeleri siz biraz emek vererek aynı şekilde yapabilirsiniz.
Öncelikli olarak yabani otlardan ve işe yaramaz durumdaki ağaçlardan başlayarak tüm alanı çalışmaya elverişli hale getirelim. Budanan otları ve kesilen ağaç türü bitkileri çalışırken engel teşkil etmeyecek şekilde istifleyelim. Komple yakılması bir çok açıdan sıkıntı olan bu tür atıkların büyük ölçüde geri dönüşümü mevcuttur. Kalın ağaç ve dalların kışın yakılması için ayrı sınıflanması, sebze yetiştirirken taneleri topraktan ve sudan kaldırmada kullanılması, bazı atık bitkilerin hayvan yemine dönüştürülmesi uygulamaları çıkan atıklardan kurtulmamıza vesile olmaktadır. Gene işlem sonrasında elimize geçen kesik dallar ile çeşitli görünümlerde bahçe sınır duvarımızı oluşturabilir, gölgesinde oturmak için kamelyalar yapabiliriz.

bahçe temizliği hizmeti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fidanlık ve Bahçe Temizliği: Arsamız zararlı bitkilerden arındıktan gübrelemesi ve sürüm işlemi yapıldıktan sonra fidanlar için çukur oluşturmaya başlayabiliriz. Çukurlar çok derin olmamalı fakat geniş tutulmalıdır. Dikim yapılacak fidanın cinsine göre en az birkaç hafta olmak üzere çukurların açılıp bırakılmasında fayda var. Gübreleme yapılacak ise ölmemiş canlı organizmaların köklere zarar vermemesi için ölmemiş hayvan gübresinden kaçınılmalıdır.
Ziraatten yada bazı fidan satış noktalarından kısa sürede meyve veren kaliteli aşılı fidanlar sağlanabilir. Kökler ne kadar geniş ve fazla olur ise o kadar iyidir. Satın alınan fidanların, alım yapılan noktadan dikim yerine götürülünceye kadarki ulaşım sırasında köklerinin havayla temasından ve hava muhalefetinden korunması gerekir. Aşı topraktan yukarıda kalacak şekilde dikim yapılır fakat kökler aşırı derinliğe gömülmez. Dikimden sonraki can suyu bolca verilmeli fakat çamurlaşma oluşturulmamalıdır.
Dikim zamanlaması iyi yapılan kaliteli fidanlarınız 3-5 sene içinde bol meyveli ağaçlara dönüşecektir.