MOBİLYA TEMİZLİĞİ
Mobilya temizliği; Mobilyalar yaşadığımız mekanları hatta yaşamımızı kolaylaştıran ve güzelleştiren, hayatımızın bir parçası olan tüketim mallarıdır. Mobilya temizliği, doğru yapılmadığında mobilyalar zamanla yıpranmaya başlayacaktır. Tüm mobilya temizliklerinde pamuklu, suyu emen bezler kullanılmalıdır. Ahşap temizleyici harici kullanılan köpüklü deterjan, çamaşır suyu gibi ağartıcılar, ahşabın doğal cilasına zarar verir. Hatta renklerini değiştirerek geride kalıntı bıraktırır. Mobilya temizliğine hassasiyet gösteriyoruz.
Ahşap Mobilya Temizliği
Ahşap Mobilya Temizliği: Her mobilya çeşidinin temizlenme şekli farklıdır. Öncelikle ahşap mobilyanın temizliğinden başlayalım. Ahşaplar çok hassas olduğundan sadece ahşap temizleyici kimyasalları ile silmeye dikkat ediniz. Mobilya üzerinde su bırakılmamasına özen gösterilmelidir.
Lake mobilya temizliği; Lake mobilyanın temizliğinde daha da dikkat etmemiz gerekmektedir. Sadece saf temiz suyla temizliğini yapmamız gerekmektedir. Ve pürüzsüz bez ile temizlenmesi gerekir ve mutlaka kurulanması gerekmektedir. Aksi durumda mobilyanın atması, renginin solması veya mobilya üzerinde kabarcıklar oluşabilir. Mobilyalarımızın çizilmemesi için mutlaka pürüzsüz temiz bez kullanmalıyız.
Suntalam ve MDF mobilya temizliği; Suntalam mobilya üzerleri PVC malzeme ile kaplandığından silim sonrası üzerinde ıslaklık kalmamalıdır. Aksi takdirde kenar kısım PVC aralıklarından su alır ve kabarmaya başlar. Ahşap temizleyici katılan suda yıkanan bez iyice sıkılarak mobilya temizlenmesi yapılabilecek en güzel yöntemdir.
Beyaz mobilya temizliği; Ferah ortamlar yaratmak için tercih edilen beyaz mobilyaları temizliği, kişileri korkutmaktadır. Oysaki günlük temizliklerde sadece kuru bez ile silmek bile yeterlidir. Bezi arada bir değiştirmek yada çırpmak tozların mobilyayı çizmemesi açısından önemlidir.
Mobilya temizliği bittikten sonra koltuk temizliğine geçilebilir. Koltuklarımızı silerken de fazla temizlik maddesi katmamalıyız. Temizlik kimyasalını fazla kullandığımızda yapış yapış temizlenmeyen bir mobilyayla karsı karsıya oluruz. Fazla temizlik maddesi daha çok temizlenmesi demek değil her sey kararında olmalıdır. Önce kabası alınıp sonra güzel bir şekilde silinmelidir. Koltuklar silindikten sonra en az 1 saat havalanmalıdır. Halılar için de aynı durum geçerlidir. Temizlikte bir odadan başlayıp o odayı bitirip diğer odalara öyle geçilir. Tuvalet ve banyoda kullanılan bezler süngerler kesinlikle diğer odalarda kullanılmamalıdır. Her yerin ayrı temizlik bezi olmalıdır. Çünkü bu şekilde ilerlenmezse temizlikte bir yeri temizlerken diğer taraftan da pisletmiş oluruz.